BBQ ribi
Autor:
Motoneti meeskond
Avaldatud: 24.4.2023.
(Uuendatud 13.12.2023)
Suvistel grillimisõhtutel proovi midagi uut: näiteks valmista grillil BBQ ribi.
Ribide maitsestamiseks on erinevaid võimalusi ning parima tulemuse saavutamiseks puhasta algul ribitükk. Eemalda ribide alumisel poolel olev kelme, sest see takistab maitseainete ja suitsu imendumist. Järgmiseks lõika ära üleliigne rasv. Motoneti valikust leiad erinevaid maitseainesegusid ja kastmeid, millega ribisid maitsestada:
1. RUB ehk kuivmaitseainesegu:
Kasuta Traeger’i Prime Rib Rub või Poppamies Burger & Ribs Rub maitseainesegu. Hõõru maitseainesegu ribitüki mõlemale poolele ning veendu, et need oleksid kaetud ühtlaselt. Et maitsed saaksid korralikult imenduda, lase ribitükil enne küpsetamist külmikus paar tundi laagerduda. Tugevama maitse saavutamiseks võid hoida liha külmikus isegi üle öö. Kui soovid maitseainete imendumist kiirendada, siis võid ribitükid ka toidukilesse mähkida.
2. Grillkaste:
Kasuta Poppamies BBQ grillkastmeid. Pintselda kastet ribidele viimastel küpsemisminutitel või tee seda korduvalt grillimise ajal.
Küpseta ribisid grillil või BBQ ahjus soovitud küpsusastmeni.
Ribi küpsetusaeg ja -temperatuur sõltuvad ribide paksusest ja soovitud küpsusastmest. Parima tulemuse saavutamiseks soovitame kasutada retsepte ja juhiseid, mis on välja töötatud spetsiaalselt ribide jaoks.