BBQ veiseliha
Autor:
Motoneti meeskond
Avaldatud: 24.4.2023.
(Uuendatud 13.12.2023)
Suvistel grillimisõhtutel proovi midagi uut: näiteks valmista grillil BBQ veiseliha.
BBQ veiseliha maitsestamine annab lihale rikkaliku ja miks mitte ka suitsuse maitse. Motoneti valikust leiad erinevaid maitseainesegusid ja kastmeid, millega veiseliha maitsestada:
1. RUB ehk kuivmaitseainesegu:
Kasuta Traeger’i Beef Rub või Poppamies Texas Beef Rub maitseainesegu. Hõõru veiseliha korralikult maitseaineseguga sisse nii, et segu kataks kogu liha ühtlaselt. Et maitsed saaksid imenduda, lase lihal enne küpsetamist külmikus paar tundi laagerduda. Tugevama maitse saavutamiseks võid hoida liha külmikus isegi üle öö.
2. Grillkaste:
Kasuta Poppamies BBQ grillkastmeid. Pintselda kastet lihale viimastel küpsemisminutitel või tee seda korduvalt grillimise ajal.
Lisanipp: Kui soovid lihale suitsusemat maitset, siis kasuta liha küpsetamiseks BBQ või suitsuahju. Rohkema suitsu saamiseks lisa sütele niisutatuid suitsutuslaaste.
Veiseliha küpsetusaeg ja -temperatuur sõltuvad lihatüübist, paksusest ja soovitud küpsusastmest. Parima tulemuse saavutamiseks soovitame kasutada retsepte ja juhiseid, mis on välja töötatud spetsiaalselt erinevate lihaliikide jaoks.