Grillroogade maitsestamine
Autor:
Motoneti meeskond
Avaldatud: 22.3.2023.
(Uuendatud 13.12.2023)
Grillimine on justkui rusikareegel, mida vähemalt kord suve jooksul igaüks meist kindlasti teeb. Grillil valmistatud toit on ju hoopis teise mekiga, kui pannil või ahjus küpsetatud. Boonusena saad aja, mis on veedetud värskes õhus koos pere või sõpradega. Grillil saab toidule mõnusa, mahlase ja suitsuse maitse ning kasutades maitseaineid ning grillkastmeid on maitseelamus veelgi suurem. Motoneti kaubamajast leiad grillide ja grillitarvikute kõrval ka hulga maitseainesegusid ning grillkastmeid, mida maitsva grillroa tegemisel kindlasti võiksid kasutada.
Soola ja pipart leidub kodus kõigil ning nende kasutamine ei peaks lisaselgitusi vajama. Kuldne reegel on – pigem vähem, kui rohkem!
Rub- ehk kuivmaitseainesegud sobivad igasuguse toidu maitsestamiseks, näiteks köögiviljade, juurviljade, liha, hakklihasegu, kartulite või ka dipikastmete maitsestamiseks. Lisaks võid maitseainesegusid kasutada erinevate marinaadide tegemisel. Enne, kui kasutad toidu maitsestamiseks erinevaid maitseainesegusid, veendu, kas selle maitse sulle üldse sobib.
Grillkastmed on mõeldud mõnusa maitse andmiseks lihale just küpsetamise ajal ja need ei sobi marinaadide maitsestamiseks. Pintselda grillkastet lihale grillimise ajal või pärast grillimist. Lisaks saab grillkastmeid väga edukalt kasutada ka lihtsalt kastme või dipikastmena.
Motonetil on valminud juhised, kuidas valmistada maitsvat BBQ ribi, veiseliha ja kanaliha.
Ja nüüd kõik grillima!