Motonet-logo
E-poe klienditeenindus
Klienditeenindus: tel (mobiilikõne hind), e-post: klienditeenindus@motonet.ee
Klienditeenindus on avatud tööpäeviti 8-20, laupäeviti 9-17, pühapäeval 10-18.

Vähipüügist lähemalt

Vähipüük on põnev tegevus, mis on Eestis lubatud 01.–31.08. Lubasid vähipüügiks saab hakata taotlema juulikuu alguses. Vähipüügilubadega on muidugi nii, et kes ees see mees. Siin lehel võtame vähipüügi teema korralikult ette, et vähipüügi reeglid ikka kõigile selged oleksid.

Esmalt tuleb hankida luba (kalastuskaart), et püük ikka seaduslik oleks. Loa ostuprotsessil tuleb kindlasti ära märkida ka püügiveekogu ja ka aeg, millal püüki teostatakse.

Püünisena on lubatud kasutada vähimõrda või vähinatta, kõik muud variandid ei ole lubatud. Püünisele pane kindlasti ka min 10 cm läbimõõduga ujuv poi, ning poile märgi ka loa omaniku isikukood.

Söödaks on parim toores kala, samas võid söödaks kasutada ka seamaksa. Olemas on ka just vähipüügiks mõeldud söödad.

Kui oled vähi juba kinni püüdnud, siis tuleks ta ära mõõta. Vähi alammõõduks on 11 cm ning seda mõõdetakse otsaorgi e nokise tipust laka lõpuni. Mõõtmise lihtsustamiseks pane vähk mõõdulauale selili. Kõik alamõõdulised vähid lase püügikohas vette tagasi.

Peale püüki jäta püügivahendid vähemalt üheks päevaks päikese kätte, et hävitada haigusetekitajad, mis võivad teise veekogusse edasikanduda.

Püügijärgselt tuleb esitada ka aruanne, olenemata sellest, kas saaki oli või ei.

NB! Vähipüügi olulisem keeld: võõrliikide levimise takistamiseks ja haiguste levimiste tõkestamiseks ei ole lubatud vähkide ümberasustamine teistesse veekogudesse.


Rapu-Rosvo-vahimord

Soomes valmistatud populaarne Rapu-Rosvo vähimõrd. Vähimõrraga käib kaasas...

17,90€
Dynamite-Baits-Crayfish-Trap-Bait-vahisoot

Baseerub ehtsal kalamassil, mis onväga meelitav vähkidele. Meenutab...

Alates 12,90€

Vähkidest maitsva roa valmistamine on jõukohane kõigile. Enne keetmist veendu, et kõik vähid oleksid elus, sest surnud vähid muutuvad paari tunniga söömiskõlbmatuks. Loputa vähid enne keevasse vette pistmist puhta veega. Iga liitri vee kohta on tarvis 1–1,5 spl soola ja peotäit tilli (koos õisikutega). Pane vähid keevasse vette ükshaaval ja pea ees. Keeda vähke 10 minutit ning seejärel võta pott tulelt ja lase vähkidel potis veel haududa 7–10 min, et maitsed korralikult imenduksid.